Година мужності "УКРАЇНА - ЄДИНА"

2019-05-15

/Files/photogallery/1052/IMG_20190416_101127_BURST002.jpg

На розпорядження Кабінету міністрів України від 31.03.2015 № 359-р «Про затвердження плану заходів щодо медичної, психологічної, професійної реабілітації та соціальної адаптації учасників антитерористичної операції», пункту 11 відповідного доручення голови облдержадміністрації від 12.05.2015 № 02-11/21036, з метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших захисників, утвердження в свідомості і почуттях особистості патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України 15.05.2019 року в Комарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів на урок мужності в 5 класі «Україна - єдина» було запрошено односельця, учасника АТО (ООС) Андрія Шленчака.

З глибоким сумом та болем в очах боєць ділився з учнями спогадами, розповідав здобувачам освіти, що пережив за час, проведений в зоні АТО. Солдат сучасності своїм прикладом показав, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але і вчинками доводити це. Відповідаючи на численні запитання учнів, запрошений воїн намагалися у доступній формі розповів школярам про життя на війні, про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство, і про все те, що цікавило дітей. Говорили про військові будні зі сльозами на очах, а в класі панувала тиша… Досить схвильовано, зворушені почутим, присутні слухали аудіозапис пісні, записаної одним з бійців АТО.

Наприкінці зустрічі учні щиро подякували захиснику за те, що він, не шкодуючи власного життя, захищав мир та спокій українців, боронив рідну землю від нападників, та вручили Шленчаку Андрію листи, які були написані учнями школи в рамках акції «Напиши листа захиснику України», з проханням доставити їх військовослужбовцям ЗС України, які перебувають в зоні АТО.

Такі уроки мужності назавжди залишиться у пам’яті учнів та стануть справжніми уроками життя.

Кiлькiсть переглядiв: 203

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.