• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • До уваги абітурієнтів, які складали тест із української мови і літератури 24 квітня 2015 року

До уваги абітурієнтів, які складали тест із української мови і літератури 24 квітня 2015 року

2015-04-30

/Files/photogallery/1063/i.jpg

Відповідно до вимог чинних нормативних документів 24 квітня відбулося засідання Комісії Українського центру оцінювання якості освіти з визначення правильних відповідей на завдання тесту з української мови і літератури. Після оголошення рішення Комісії до Українського центру оцінювання якості освіти надійшла велика кількість звернень про незгоду із затвердженими результатами відповідей на завдання №29,30,31,32,33. Зважаючи на це, надаємо таке роз’яснення. Комісія сформована з досвідчених та висококваліфікованих фахівців, які працюють у загальноосвітніх навчальних закладах, університетах, наукових і методичних установах. Лише члени Комісії уповноважені визначати правильність відповідей на завдання тесту. На підставі рішення Комісії визначається результат виконання тесту кожним учасником зовнішнього оцінювання. У випадку, коли члени Комісії вважають, що якесь із завдань не має правильної чи однозначної відповіді, вони можуть прийняти рішення про його вилучення із цілісного тесту. Стосовно тестування з української мови і літератури, яке відбулося 24 квітня 2015 року, рішення про вилучення завдань Комісія не ухвалювала. Більше того, завдання, про які йдеться, за результатами кількаетапної експертизи включені до Банку тестових завдань УЦОЯО. Тобто формальних підстав для сумнівів у якості зазначених завдань і правильності встановлення відповідей до них немає. Однак, зважаючи на велику кількість звернень та негативний суспільний резонанс, керівництвом УЦОЯО прийнято рішення повернутися до розгляду питання про доцільність вилучення завдань № 29-33 із сертифікаційної роботи або про перегляд системи їхнього оцінювання після отримання результатів експрес-аналізу тесту з української мови і літератури. Якщо за результатами експрес-аналізу буде встановлено, що дуже велика кількість абітурієнтів не змогла правильно виконати зазначені завдання, то УЦОЯО буде просити Комісію з визначення результатів повернутися до визначення правильних відповідей на завдання та ухвалити нове або підтвердити попереднє рішення. Лише після повторного рішення Комісії будуть встановлюватися остаточні результати цього тесту.

Експрес-аналіз орієнтовно буде завершений у перші дні травня.

Також нагадуємо, що абітурієнти можуть звернутися до апеляційної комісії УЦОЯО з оскарженням результатів оцінювання упродовж п’яти календарних днів із моменту їх оголошення. Усі апеляційні звернення будуть розглянуті в присутності абітурієнтів та інших зацікавлених осіб.

Відділ інформації та комунікації з громадськістю УЦОЯО

Як оголошуються результати ЗНО-2015

  • Схеми оцінювання завдань сертифікаційної роботи з відкритою відповіддю будуть оголошені через три дні після проведення ЗНО.
  • Не пізніше ніж за один день до дня офіційного оприлюднення результатів зовнішнього оцінювання з певного предмета буде оголошено відповідне повідомлення.
  • Таблиці за шкалою 100 - 200 балів і таблиці за шкалою 1 - 12 балів (у разі необхідності) публікуються у день оголошення результатівзовнішнього незалежного оцінювання з певного предмета.
  • Офіційне оголошення ЗНО здійснюється шляхом їх розміщення на інформаційних сторінках учасників зовнішнього оцінювання, створених на офіційному веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти. ( з української мови та літератури - до 15.05.2015 року)

Кiлькiсть переглядiв: 166

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.