• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень російської мови і світової літератури

Тиждень російської мови і світової літератури

2014-11-28

/Files/photogallery/1005/IMG_7500.JPG Тиждень російської мови і світової літератури

З метою формування в учнів інтересу до вивчення російської мови та світової літератури, поглиблення філологічних знань, залучення учнів до участі в позакласних заходах з 24.11.–28.11.2014 року було проведено тиждень російської мови та світової літератури.

У рамках проведення тижня з метою поглиблення знань про письменників світу учні школи стали учасниками виставки малюнків «Ілюстрації до улюблених творів». Кращі роботи виконали Куранда Марина (9 клас), Кнтур Максим, Круглік Юрій(7 клас).

Цікаво й змістовно пройшла панорама відкритих уроків. Вчитель Перець В.І. у 5 класі провела відкритий урок зі світової літератури з теми: «Дж. Кітса «Про коника та цвіркуна». Поетизація образу природи у вірші, його ідея». Учні познайомились з життям і творчістю відомого англійського поета, відкрили для себе красу поезії, формували навички виразного читання віршів, спостереження над поетичним текстом, виховували любов до природи , поезії. У 8 класі (учитель Обушна В.С.) провела відкритий урок зі світової літератури з теми: «Публій Вергілій Марон. Поема «Енеїда» як літературна обробка легенди про трояця Енея – засновника Риму». Упродовж уроку учні здійснили віртуальну подорож стежками життя і творчості письменника Вергілія, «золоту добу» Октавіона Августа, з’ясували походження слова меценат, ознайомилися з історією створення поеми «Енеїда».

В ході організації пошукової і самостійної роботи учнів одинадцятикласники представили мультимедійну презентацію «Подорож шедеврами світової літератури» (учитель - Авраменко Г.М.).

Перець В.І. серед учнів 7-8 класів провела конкурс знавців російської мови «В країні граматики». Кращим мовознавцем стала Осипенко Людмила, учениця 9 класу (учитель – Обушна В.С.). У конкурсі читців «Голоси поетів світу» перемогу здобула Шаткова Альона, учениця 5 класу (учитель – Перець В.І.)

З метою розвитку комунікативних здібностей, виявлення інтелектуальних задатків серед учнів 5-6 класів було організовано інтелектуальну гру «Зоряний час» за казкою Г.К. Андерсена «Снігова Королева».

У ході ігор учні 7-9 класів продемонстрували кмітливість, винахідливість, комунікабельність, спритність під час гри «Розумники». Виконували завдання з історії російської мови, граматики, тлумаченням слів, фразеологізмів, «крилатих висловів».

Упродовж тижня діти із задоволенням розгадували вікторини, головоломки, шаради, ребуси, кросворди.

Пісумки предметного тижня були висвітлені в «Літературному віснику», на сайті щколи (учитель – Перець В.І., редактор газети – Кантур Максим).

Проведені заходи продемонстрували інтерес до вивчення російської мови й світової літератури. Школярі відкрили для себе багатогранний світ літературознавства, розширили свіогляд. З великим бажанням учні брали участь у конкурсах та бесідах, виставках та уроках.

Недоліком у проведенні тижня було недостатнє впровадження інноваційних технологій, відсутність музичного супроводу.

Кiлькiсть переглядiв: 296

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.